Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2019

Lagere snelheid of minder bussen


KAAG EN BRAASSEM – Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem is huiverig, om in alle dorpen standaard een maximum snelheid van 30 kilometer per uur in te voeren. Onder meer de leden van de Dorpsraad Leimuiden en een flink aantal inwoners van dat dorp pleitten hier onlangs voor.

Wethouder Yvonne Peters vreest voor een achteruitgang van het openbaar vervoer. ,,Er zullen zeker meer 30 km wegen komen in de dorpen. Maar kijk naar Hoogmade: de bus gaat daar niet meer doorheen.’’ Een aantal jaren geleden is een belangrijke verkeersader in dat dorp namelijk aangepakt en is de maximum snelheid teruggebracht naar 30 kilometer. Dat zorgde bij de bussen voor zoveel vertraging, dat busbedrijf Arriva besloten heeft om het centrum van Hoogmade als stopplaats maar helemaal te mijden.

Peters: ,,Binnen de bebouwde kom zullen we de snelheid terugbrengen. Maar Leimuiden is een kern, waar de bus doorheen gaat. Als we alles 30 maken, wil ik wel weten wat de consequenties zijn. En uitzoeken of dan over een jaar de bus niet meer door Leimuiden rijdt. We moeten goed weten wat de andere effecten van een snelheidsverlaging zullen zijn.’’