Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 november 2019

Pleidooi voor tramdienstEen petitie door de Amsterdammer Tim Sekac om de tram van de Uithoornlijn door te trekken naar Breukelen, Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn heeft al honderden steunbetuigingen gekregen.

Uithoorn wordt volgend jaar met deze tramlijn een soort knooppunt voor alle bussen en de tram richting Amstelveen en Amsterdam. Sekac: ,,De Ronde Venen en Nieuwkoop etc. zien de tram zeker zitten, dus de tram zou beter dan nog verder kunnen en moeten rijden dan Uithoorn!’’ Volgens hem kunnen de inwoners van Nieuwkoop met die tram de auto laten staan, om zo ‘veel sneller en comfortabeler te reizen’, dan nu het geval is met het openbaar vervoer.

De petitie loopt nog tot 22 december 2023. Sekac hoopt over drie jaar voldoende steunbetuigingen te hebben, zodat een onderzoek wordt opgestart naar de mogelijkheden voor een tramdienst van Amsterdam Zuid naar Alphen a/d Rijn via Amstelveen, Uithoorn, Nieuwveen, Nieuwkoop en Aarlanderveen. De petitie is te vinden op: https://petities.nl/petitions/trek-uithoornlijn-door-naar-breukelen-en-alphen-a-d-rijn.