Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Ignatiusschool in de verkoop


ROELOFARENDSVEEN – De Liefde voor Harmonie mag haar onderkomen van de oude Ignatiusschool voor één euro overnemen. Het college van burgemeester en wethouders staat hier positief tegenover. Vanaf dat moment is de muziekvereniging wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud.

Het gaat hierbij om een deel van de ‘laagbouw’ van de school. In de hoogbouw zitten nu nog antikrakers, maar de gemeente wil ook van dit pand af. Een initiatief om daar een kleinschalig familiehotel in te plaatsen, gaan namelijk niet door, omdat dit financieel niet haalbaar is. Wethouder Floris Schoonderwoerd: ,,We kijken of er potentiële kopers zijn voor de hoogbouw. Ook overwegen we, om die hoogbouw weg te halen, om het achterliggende gebied weer toegankelijk te maken.’’ Dat deel van die oude school weer helemaal opknappen en energiezuinig te maken, is geen optie: ,,Dat zou tonnen aan onderhoud kosten.’’