Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

,,Laat motorboten een rondje varen’’


Nieuwkoop – ,,Als we toeristen met hun boot naar Nieuwkoop willen halen, moeten ze ook een rondje kunnen varen.’’ Wilma van der Meulen is fractie-assistent voor de politieke partij Samen Beter Nieuwkoop en ze wil van de vaarrestricties af in de Meesloot.

Van der Meulen vaart zelf ook regelmatig op de Nieuwkoopse Plassen. Ze stoort zich er aan, dat mensen in een roeiboot en fluisterbootjes wél door de Meesloot kunnen gaan, maar bezitters van andere motorboten niet. ,,Je kunt nu alleen met een motorboot heen en weer varen; dat is saai. Als je op de Zuidplas vaart, ga je onder de brug van het Meipad door om rechtdoor de Meesloot in te gaan. Vroeger mocht je daar met een motorboot in, maar nu niet meer. Terwijl je met een roeiboot of kano veel meer schade veroorzaakt aan de natuur. Regelmatig zitten die mensen met hun peddels te graaien in de waterplanten.’’ Ook vindt Van der Meulen het vreemd, dat een normale motorboot niet door de Meesloot mag, maar een elektroboot, waar ook een schroef onder zit, wel. ,,Maak de Meesloot eenrichtingsverkeer en stel de maximumsnelheid op 4,5 kilometer per uur’’, oppert Van der Meulen.

De kans, dat de wens van Van der Meulen uitkomt, lijkt echter klein. Wethouder Antoinette Ingwersen laat weten: ,,Dit is onderzocht, maar omdat dit een Natura 2000-gebied is, is het een no go om dat voor elkaar te krijgen. Je moet aantonen, dat het de natuur niet schaadt. En het is heel moeilijk om aan te tonen, dat de natuur niet geschaad wordt, wanneer een motorboot er doorheen gaat.’’