Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

27 januari 2020

Rechtszaak over pontaanvaring


KAAG – De beheerder van het Kaagpontje, ODV Maritiem, sleept de gemeente Kaag en Braassem voor de rechter. Aanleiding hiervoor is de aanvaring tussen het binnenvaartpassagiersschip Liza Marleen en het veerpont Kaag, die op 6 mei 2019 plaatsvond. De verzekeringsmaatschappijen van beide partijen ontkennen de aansprakelijkheid en dus moet hier een onafhankelijk oordeel over komen.

Volgens wethouder Floris Schoonderwoerd voer de Liza Marleen tegen het veerpont aan, waarna dit pontje tegen de veerstoep knalde. Dat heeft ook bij de veerstoep tot schade geleid. ODV Maritiem wil dat de rechter uitspreekt, dat zij daar niet voor verantwoordelijk zijn en dus wordt ook de gemeente in dit conflict betrokken.

Deze kwestie vertroebelt de verhoudingen niet, laat Schoonderwoerd weten. ,,We kunnen nog steeds koffie drinken met ODV en staan niet op voet van oorlog met die pontboer. Wij vinden ook, dat de schipper van de Liza Marleen de aanvaring heeft veroorzaakt. Ook wij willen het geld vergoed hebben voor de schade aan de veerstoep.’’