Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2020

Bouwen voor eigen bevolking


HOOGMADE – Waar het gaat om het toewijzen van nieuwe sociale woningen in het centrum van Hoogmade, geldt het gezegde ‘Eigen inwoners eerst’. Alle tien woningen die nu door Woondiensten Aarwoude in Hoogmade worden gebouwd, worden met voorrang toegewezen aan de inwoners van Hoogmade, die op dit moment al in een sociale huurwoning in dat dorp wonen.
Wethouder Floris Schoonderwoerd is er blij mee. ,,Nog mooier is het, dat we deze levensloopbestendige woningen met voorrang gaan toewijzen aan de oudere inwoners van Hoogmade. Hierdoor komen er ook weer andere huizen vrij voor jonge gezinnen. Dat is goed voor ouderen, goed voor jongeren en gezinnen, dus goed voor Hoogmade."