Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2020

Dorpsraad is woest


WOUBRUGGE – Het bestuur van de dorpsraad Woubrugge is helemaal niet blij met het plan om massawoningbouw voor arbeidsmigranten ook beschikbaar te stellen voor Oost-Europese medewerkers, die in andere gemeenten werkzaam zijn.

Dat laten voorzitter Ben Beukenholdt en secretaris Jan Veraart weten. Zij wijzen er op, dat er vergaande plannen zijn voor 400 bedden voor arbeidsmigranten aan de Kruisweg in Woubrugge. Tijdens een door de dorpsraad georganiseerde ‘najaarsbijeenkomst’ op 4 november kregen de dorpelingen nog te horen, dat die bedden alleen bedoeld waren voor de ‘eigen’ arbeidsmigranten. Maar wethouder Floris Schoonderwoerd maakte onlangs aan het AD bekend, dat het college dit wil verruimen. Ook arbeidsmigranten uit de omliggende gemeenten zouden in de ‘Polenhotels’ mogen wonen.

Beukenholdt: ,,Wij vinden het buitengewoon onheus dat een dergelijk voornemen, in directe tegenspraak met hetgeen werd meegedeeld op onze Najaarsbijeenkomst, via de media wordt gecommuniceerd. Het wakkert de onrust onder de inwoners en bij onze dorpsraad aan. Wij begrijpen niet waarom onze gemeente arbeidsmigranten uit omliggende gemeenten zou moeten huisvesten. Dit voorstel is met name gericht op ondersteuning van het plan tot het bouwen van woonruimte voor 400 arbeidsmigranten aan de Kruisweg in Woubrugge.’’

De gemeenteraad praat op maandag 10 februari over de vraag of de regels voor arbeidsmigrantenhuisvesting versoepeld moeten worden. Ondernemers, die onderkomens bouwen voor arbeidsmigranten, willen dit alleen in grote mate gaan doen, als ze niet belemmerd worden door de ‘alleen eigen arbeidsmigranten’ regel. Versoepeling van het beleid kan dus leiden tot meer huizen en kamers voor arbeidsmigranten. Als de raad niet akkoord gaat met een versoepeling van de regels, kan dit de gemeente Kaag en Braassem veel geld schelen. Voor iedere nieuw geregistreerde inwoner krijgt de gemeente namelijk 339 euro uit het gemeentefonds.