Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2020

Fractievoorzitter SBN stapt op


Nieuwkoop – De fractievoorzitter van de grootste politieke partij van Nieuwkoop – Samen Beter Nieuwkoop – stapt op. Hoewel hij heeft overwogen om als onafhankelijk raadslid door te gaan, geeft hij zijn raadszetel toch terug aan SBN.

Hendriks heeft zes jaar voor SBN in de raad gezeten. Maar met de komst van nieuwe gezichten en andere meningen, voelt hij zich ,,steeds meer vervreemd van de partij’’. Het doorgaan als eenmansfractie ziet Hendriks niet zitten: ,,Ik heb het overwogen, maar alleen verder gaan laat mijn gezondheid niet toe. En het half doen, is voor mij geen optie, omdat onze inwoners een volksvertegenwoordiger verdienen, die zijn werk voor de volle 100% uitvoert.

Een van de besluiten, die Hendriks er toe aangezet hebben om te stoppen met de politiek, betrof de invoering van het ondernemersfonds. Zijn partij SBN stemde voor, maar hij was de enige tegenstemmer. ,,Sinds de zomer is er de twijfel. Op een gegeven moment moet je jezelf afvragen of je mee kunt in de veranderingen.’’

Hendriks heeft niet overwogen om over te stappen naar een andere partij. Wat de toekomst hem brengt? ,,Ik ga eerst mijn rust pakken. Ik zeg niet dat ik nooit terugkom in de politiek. Ik zie wel wat er op mijn pad komt.’’