Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2020

Goede voorbeeld met 100 zonnepanelen


KAAG EN BRAASSEM – Het hoofdkantoor van Woondiensten Aarwoude wekt voortaan 30.000 KwH aan groene stroom op. Dit komt door de plaatsing van 100 zonnepanelen op het dak. Hiermee wil de woningbouwcorporatie het goede voorbeeld geven aan haar huurders. De komende jaren moeten alle sociale woningen namelijk ook energieneutraal worden.

Dat gaat stapje voor stapje. Nog dit jaar worden 104 woningen in Leimuiden, Woubrugge en Langeraar verduurzaamd. Deze woningen uit de jaren ‘60 worden volledig energieneutraal gemaakt. Tegelijkertijd is Woondiensten Aarwoude bezig met de bouw van twintig ‘Nul Op de Meter’ (NOM)-woningen in het project Damstaete in Langeraar en tien NOM-woningen in Hoogmade. Deze woningen worden nog dit jaar opgeleverd.

De komst van honderd zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor past in de duurzaamheidsbeweging. Directeur-bestuurder Danny Visser: “Als maatschappelijke organisatie verwachten wij van onze huurders dat zij meehelpen om een duurzame wereld te creëren. Dat kan natuurlijk alleen als je zelf ook het goede voorbeeld geeft. We wekken nu niet alleen onze eigen groene stroom op, maar besparen ook op het energieverbruik.”