Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2020

Goedkope snippergrond


KAAG EN BRAASSEM – Inwoners van Kaag en Braassem kunnen het komende jaar met korting gemeentegrond op de kop tikken. De gemeenteraad steunt dit voorstel van wethouder Yvonne Peters unaniem.

De aankoopmogelijkheid geldt ook voor mensen, die in het verleden gemeentegrond zonder toestemming aan hun eigen woonoppervlak toevoegden. Volgens Peters is dit niet altijd bewust gebeurd. ,,Ik wil weg blijven bij de term ‘grond pikken’. Veel mensen hebben het niet bewust gedaan, maar zijn de eigendomslijnen van huizen door overnames er anders bij komen te liggen.’’ In totaal heeft de gemeente Kaag en Braassem zo’n vier hectare aan snippergrond in de uitverkoop. Normaal kost dat 238 euro per m2, maar in heel 2020 ‘slechts’ 150 euro per m2. De overdrachtskosten zijn wel voor de koper, zo laat Peters weten. Met de verkoop van al die kleine stukjes grond, heeft de gemeente ook minder kosten om het te onderhouden. Daarnaast wil Kaag en Braassem in één keer alle discussies afronden over de eigendomsrechten van illegaal in gebruik genomen stukken grond.