Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 februari 2020

Half miljoen voor wegen en groen


KAAG EN BRAASSEM – De gemeente Kaag en Braassem geeft 480.000 euro extra uit aan het onderhoud van wegen. Dat besloot de gemeenteraad maandagavond. Met dat geld kunnen ‘kleinschalige’ reparaties aan honderd wegen uitgevoerd worden en nog eens 23 stukken asfaltwegen opgeknapt worden.

Raadslid Thijs Mooren (CDA) vond het ‘onbegrijpelijk’, dat het college vraagt om bijna een half miljoen euro, terwijl er de afgelopen vier jaar nooit een alarmbel af was gegaan. Hierop wees VVD-raadslid Peter van Dijk er fijntjes op, dat een groot deel van die tijd dit een verantwoordelijkheid was van CDA-wethouder Henk Hoek. De raad stemde unaniem in met het extra geld.

Om de openbare ruimte goed te kunnen onderhouden, wilde het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem 144.000 euro hebben. De gemeenteraad kende echter slechts 30.000 euro toe. Dat bedrag is voldoende om de huidige kwaliteit van de bermen en stroken groen vastgehouden worden.