Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2020

Lintje voor brandweerman


KAAGEILAND – Precies 20 jaar geleden trad Axel Alblas toe tot de brandweer op Kaageiland. Vrijdag 7 februari werd hij door burgemeester Marina van der Velde-Menting geridderd. Voortaan gaat Alblas door het leven als ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’.

Alblas begon zijn brandweercarriere als aspirant brandwacht, maar hij trad ook op als schipper, chauffeur en bevelvoerder. Van der Velde: ,,Je bent een echt veelzijdige brandweerman, die op allerlei fronten een rol kan spelen. En juist dat is op een eiland als Kaag natuurlijk van groot belang. Met jouw kennis en ervaring zorg je ervoor dat je collega’s van de kazerne Kaag klaar zijn voor incidentbestrijding met de boot. Daarnaast zet je je technische kennis in om scheepsincidenten zo effectief mogelijk te bestrijden.’’ Ook de echtgenote van Alblas werd in het zonnetje gezet door de burgemeester: ,,Tijdens het maandelijkse post-overleg is zij paraat om jullie te voorzien van natjes en droogjes. Die steun van het thuisfront is belangrijk om de motivatie te behouden en verhalen te kunnen delen.’’ Met een brede glimlach kreeg Alblas het lintje opgespeld.