Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 februari 2020

Middelduur


ROELOFARENDSVEEN – Aan het Noordeinde 96 in Roelofarendsveen komen 22 woningen in het ‘middeldure’ segment. Deze zijn vooral bedoeld voor mensen, die net teveel verdienen om in aanmerking te komen voor een sociale woning, maar te weinig inkomen hebben voor de duurdere huizen. Het college van burgemeester en wethouders staat positief tegenover de bouwplannen. Wethouder Yvonne Peters: ,,In onze gemeente hebben we woningen tekort in de sociale sector en voor de middeldure prijzen, zo blijkt uit de woonagenda. Dat maakt dit initiatief voor 22 woningen de moeite van het nader uitwerken waard. Al zullen we er nog geen overschot op de woningmarkt mee bereiken.’’

De initiatiefnemer moet nog wel een aantal zaken regelen, voor hij echt kan beginnen met bouwen. Eerst moet er een ruimtelijke onderbouwing komen, waaruit blijkt dat de stedenbouwkundige kwaliteit verzekerd is. Ook moeten minimaal 30% van de woningen een sociale prijs hebben en alle omwonenden moeten geïnformeerd worden over de bouwplannen. De reacties van die omwonenden moeten daarna doorgegeven worden aan de gemeente. Ook vindt de gemeente, dat de groen omzoming zoveel mogelijk behouden moet blijven en het aangrenzende perceel met monumentale waarden mag niet aangetast worden.