Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Politieke overval


KAAG EN BRAASSEM – Fractievoorzitter Anja de Rijk (CDA) heeft het helemaal gehad met de onverwachte financiële verrassingen, die de politiek door de ambtenaren voorgeschoteld krijgt. Ze wil meer controle over de inkomsten en uitgaven van de gemeente Kaag en Braassem.

De spreekwoordelijke druppel was de manier, waarop de raadsleden vorige maand onaangenaam verrast werden met een jaarlijks tekort van bijna een miljoen euro. De politici dachten, dat ze eindelijk konden gaan vertellen, welke projecten ze tot 2024 in ieder geval gerealiseerd willen zien.

Maar ze kregen te horen dat de tekorten van de gemeente oplopen tot een miljoen euro per jaar. De kosten voor het sociaal domein stijgen met een half miljoen en ook de onkosten voor de inzameling van het oud papier lopen op tot zo’n 170.000 euro. Daarnaast bestaat de kans, dat Kaag en Braassem tot 810.000 euro minder krijgt van de Rijksoverheid.

Door het onverwachte slechte nieuws vallen al die plannetjes in het water. Tijdens de fractievergadering van haar partij liet De Rijk weten, dat ze een financiële commissie in wil stellen. ,,We moeten als raad niet meer van dit soort overvallen krijgen.’’ Het CDA probeert steun te krijgen van de andere politieke partijen voor dit idee.