Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 maart 2020

Windmolens mogen er komen


KAAG EN BRAASSEM – Het bestuur van de Provincie Zuid-Holland heeft bepaald, dat er geen windmolens mogen komen in deze provincie. Maar dat weerhoudt de raadsleden van Kaag en Braassem er niet van, om nu al na te denken over de plekken waar die windmolens moeten komen.

Wethouder Floris Schoonderwoerd licht toe: ,,Over drie jaar is het provinciale akkoord van tafel. Als we nu zeggen, dat we geen windmolens willen, dan bepaalt een nieuw provinciebestuur over de plekken waar die windmolens wel moeten komen. En staat over vier jaar hier heel de regio vol met windmolens.’’

De raadsleden gingen enthousiast aan de gang en ze bogen zich over een kaart van de gemeente. Waar moeten grote flatgebouwen komen? ,,Niet midden in de polder, maar we kunnen wel aan de randen van de kernen bijbouwen’’, zo vond raadslid Peter van Dijk (VVD). Daar waren de andere politici het wel mee eens. Een ambtenaar concludeerde: ,,We vinden groen belangrijk, maar kunnen er aan knabbelen.’’ Er mogen windmolens komen, maar dan alleen langs de grote wegen en watergangen.

Ook moet de gemeente meer inzetten op biodiversiteit. Niet alleen in de dorpen, maar ook op de industrieterreinen. Er komen geen bomen op plekken, waar nu nog parkeerplaatsen liggen. Maar wel kunnen er bijvoorbeeld vleermuiskasten opgehangen worden.