Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 april 2020

Eigenaar woonark: ‘Rechtsongelijkheid’


KAAG EN BRAASSEM – Het college heeft bepaald, dat de woonark bij Vriezekoop 59w weg moet. De eigenaar, Mitchell Adema, is het hier niet mee eens. Hij beschuldigt de gemeente van rechtsongelijkheid. 

Drie jaar geleden kocht Adema deze ark, waarbij hem door de vorige eigenaar (tevens rechtsvoorganger) was verzekerd dat hij legaal een ligplaats had ingenomen. Twee jaar geleden stelde de gemeente een nieuw bestemmingsplan op, waarbij de ligplaats 59w was wegbestemd. Adema vocht dit aan bij de Raad van State en kreeg onlangs gelijk. 

Maar in die tussenliggende periode sinds het gewijzigde bestemmingsplan zette de gemeente het handhavingstraject voort en bepaalde, dat de woonark moest verdwijnen. Met een dwangsom van 1.000 euro per dag. ,,Ik heb eieren voor mijn geld gekozen. Op deze plek ligt al 60 jaar een ark. Volgens mij is sprake van verjaring. Ik heb gevraagd aan de gemeente, of tijdens de verjaringsprocedure de ark daar mag blijven liggen.’’

Vooralsnog blijft het gemeentebestuur echter bij het standpunt, dat de woonark niet aan de Vriezekoop 59w mag liggen. En ook niet verplaatst mag worden binnen de wateren van Kaag en Braassem. Adema is furieus: ,,Zo’n 200 meter van de plaats waar mijn ark lag, heeft een andere woonark wel toestemming gekregen om zijn ark te verplaatsen. Dat is rechtsongelijkheid! Waarom mag die man het wel verplaatsen en ik niet?!’’ Adema laat weten, dat hij zijn woning dreigt kwijt te raken ,,met vergaande financiële consequenties’’.