Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 mei 2020

Plannen voor grotere supermarkt


En tientallen woningen

OUDE WETERING – Supermarkt Dirk aan de Meerkreuk 4 in Oude Wetering breidt uit. Ook wil het moederbedrijf, Detailresult, 50 appartementen bouwen. Het gaat daarbij om 15 sociale huur appartementen en de huurprijs van de rest van de nieuwbouw komt onder de 1.000 euro per maand te liggen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem staat positief tegenover deze plannen.

Al moeten er nog wel een paar zorgen weggenomen worden. De initiatiefnemer moet aantonen, dat er geen onevenredige schaduwwerking zal optreden door de nieuwe bebouwing. Met het aanleggen van een extra verdieping in de parkeergarage moeten er genoeg parkeerplaatsen worden aangelegd voor de bewoners van de appartementen. Eventueel kan voor extra parkeerplaatsen worden gekeken naar het opofferen van groen aan de Meerkreuk, maar het college laat weten, deze oplossing ‘niet de voorkeur te geven’. De supermarkt wordt zo’n 500 m2 groter.