Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Actie tegen huizenspeculatie

Nieuwkoop – Het gebeurt nog te vaak, dat mensen een goedkope ‘starterswoning’ kopen, waarna ze dat huis met een flinke winst weer van de hand doen. De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten, dat iedere goedkope koopwoning door de eerste eigenaar in ieder geval de eerste vijf jaar niet met grove winst verkocht mag worden.

Het initiatief kwam van VVD, SGP-ChristenUnie en Natuurlijk Nieuwkoop. Wethouder Guus Elkhuizen riep de politici op, om het verkoopverbod te houden op drie jaar, maar raadslid Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop) stelde: ,,De koper hoeft daar niet vijf jaar te wonen, hij kan het huis alleen niet voor een vrije marktprijs verkopen.’’