Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juli 2020

Integriteit bestuur onderzocht

Noordwijk – Burgemeester Wendy Verkleij laat een onderzoek uitvoeren naar de manier waarop de gemeente integer werkt. Dat schrijft ze in een brief aan de raad.

,,In mijn eerste half jaar als burgemeester heb ik geconstateerd dat Noordwijk op het onderwerp integriteit vaker onderwerp van gesprek is dan de inwoners en bedrijven van de gemeente verdienen. Integer werken is een onderdeel van de betrouwbaarheid en professionaliteit van de overheid. Alleen regels zijn daarin niet genoeg. In de komende periode laat ik onze regels beoordelen. Daarnaast wil Ik dat integriteit nog meer ingebed wordt in onze cultuur van werken en omgang met elkaar.’’

Een extern bureau krijgt de opdracht om het integriteitsbeleid van de gemeente Noordwijk te beoordelen. De conclusies moeten volgens de burgemeester leiden tot een verbetertraject ‘voor de raad, het college en de ambtelijke organisatie’.