Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juli 2020

Jeugdhulp blijft zorgenkindje

Hillegom – De kosten voor de jeugdhulp zijn vorig jaar gestegen van 4,8 miljoen naar 5,2 miljoen euro.

Dat blijkt uit een rapport dat de gemeenteraad van Hillegom heeft ontvangen. Jeugdhulp is er in allerlei vormen en maten. Het kan bijvoorbeeld gaan om jeugd die beschermd moet worden van een gevaarlijke thuissituatie, eenvoudige eenmalige hulpvragen of jongeren die met de jeugdreclassering in aanraking komen.

Sinds 2015 werken allerlei organisaties samen voor de jeugdhulp met als doel de professionaliteit te verhogen en de kosten te verlagen. Maar in het rapport staat, dat deze organisaties nog altijd niet registreren in hoeverre de doelen worden gerealiseerd. Dat komt volgens de jeugdhulporganisaties ,,mede omdat het erg lastig is om goed en betrouwbaar te meten, bijvoorbeeld omdat er meer achter de oorspronkelijke hulpvraag blijkt te schuilen.’’