Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 juli 2020

Verenigingen blijven oud papier ophalen

KAAG EN BRAASSEM – Vrijwilligers van De Kinderbrug, Heerlijkheid Hoogmade, VV Woubrugge, S.V. Kickers ‘69 en DOSR/WVC blijven het oud papier in Kaag en Braassem ophalen. Na maandenlange onderhandelingen met Cyclus en het gemeentebestuur blijft een tientallen jaren oude traditie dus bestaan.

Gemakkelijk was het niet, verzucht Wim Buskermolen, voorzitter S.V. Kickers ‘69: ,,Met de nodige moeite is het gelukt. We hebben een deal kunnen maken. Het was toch wel een dubbeltje op z’n kant. Met name de veiligheidseisen zoals die door Cyclus gesteld werden, gaven problemen. Zo mogen de vrijwilligers niet langer dan 200 meter op de treeplankjes achter de wagen staan. En vanwege corona mogen ze niet in de cabine zitten. Daarom zijn we overeengekomen, dat de verenigingen in eerste instantie alleen binnen de kernen het oud papier ophalen. Cyclus zelf haalt dan met haar werknemers het oud papier in het buitengebied op. Zodra de maatregelen voor corona achter de rug zijn, gaan de vrijwilligers van de verenigingen dit gebied ook weer onder hun hoede nemen.’’

Burgemeester Marina van der Velde is blij met de uitkomst. Ze geeft aan, dat de vrijwilligers alleen ingezet kunnen worden voor het ophalen van het oud papier, als daarmee bij alle dorpen in de gemeente het oud papier opgehaald kan worden. Even leek het niet te lukken. Dorpshuis Oud Ade, Kerk Kaag, Cultureel Centrum Nieuwe Wetering en de scholen De Kiem en de Roelevaer gaven aan, dat ze niet meer voldoende vrijwilligers hadden om regelmatig het oud papier op te halen. Maar bij DOSR/WVC hebben veel vrijwilligers zich als nieuwe inzamelaar aangemeld.

Doordat de verenigingen in eerste instantie alleen het oud papier in de kernen ophalen, kan dit gevolgen hebben voor de vergoeding die aan de verenigingen wordt uitbetaald. Dat beseft Buskermolen ook. Hij wil echter niet vooruit lopen op de onderhandelingen.