Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2020

Coalitiegesprekken afgebroken

OEGSTGEEST - Hart voor Oegstgeest heeft de onderhandelingen voor het vormen van een nieuwe coalitie met VVD en CDA afgebroken. Dat laat raadslid Van den Broek weten.

,,Op basis van de gevoerde gesprekken hebben fractie en bestuur van Hart voor Oegstgeest vastgesteld dat de VVD en het CDA niet inzien dat er problemen zijn met de in deze raadsperiode ontstane bestuurscultuur. Deze wijze van besturen heeft geleid tot grote onvrede onder inwoners en schade toegebracht aan het imago van het openbaar bestuur. Hart voor Oegstgeest heeft niet het gevoel dat de andere partijen openstaan voor een aanpassing van de ontstane cultuur die wij noodzakelijk achten. Dit primaire punt van Hart voor Oegstgeest was de reden om de verkenning niet voort te zetten.’’

Hiermee lijkt de Oegstgeester politiek zich op te maken voor een nieuwe coalitieverkenning, waarbij ook gekeken wordt naar een model, waar de VVD in de oppositiebankjes terecht komt.