Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 augustus 2020

College beschuldigd van contractbreuk

Noordwijk – Hoe zit het nu met die beloofde 32 greenportwoningen op Vinkeveld-Zuid? Dat willen de politieke partijen PUUR, GroenLinks, PvdA en D66 graag weten van het college van burgemeester en wethouders.

Op 17 december 2018 ondertekende het college een samenwerkingsovereenkomst met de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) om die 32 villahuizen te realiseren. Maar volgens de politieke partijen had het college helemaal niet de bevoegdheid om deze overeenkomst aan te gaan. De locatie Vinkeveld-Zuid valt volgens hen namelijk onder de regels van de ‘Integrale Structuurvisie Greenport’. En zou het college nu ‘contractbreuk plegen door de samenwerkingsovereenkomst met de GOM eenzijdig te blokkeren’, zo is te lezen in raadsvragen.

Het college heeft enkele weken de tijd om te reageren.