Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 augustus 2020

Column

Oplossing

De oplossing van de strijd tegen corona ligt ‘m niet in het beschuldigen van de jongere generaties. Het is een oude fout, die al sinds mensenheugenis gedaan wordt. De jongeren zijn te lui, te kort door de bocht, te feestelijk, niet genoeg politiek geëngageerd of juist weer te veel. Houd nou toch eens op! Ook u bent jong geweest, waarde columnlezer; korte tijd, of wat langere tijd geleden. En ook u hield van een feestje. Je kunt niet zomaar tegen jongeren zeggen, dat ze niets meer mogen doen; je moet met alternatieven komen. Bijvoorbeeld: organiseer feesten voor jongeren in de buitenlucht, waarbij iedere bezoeker op corona getest is. Tegenwoordig kunnen testen al binnen anderhalf uur de uitslag geven.

Terwijl we de jongeren laten feesten, wordt het tijd dat onze eigen generaties eens de hand in eigen boezem laten steken. Laten we wel wezen: de bestuurders van dit land hebben schromelijk gefaald. Ondanks jarenlange waarschuwingen hebben ze dit land niet voorbereid op de komst van een pandemie. Toen het coronavirus uitbrak in China en in de maanden erna weigerde deze regering om de luchthavens stil te leggen.

Ook werd een beleid gevoerd, waarbij 100% van de besluiten genomen wordt op basis van 50% van de informatie. Dat is dus een andere omschrijving voor gokken. Maanden geleden was al duidelijk, dat in China restaurantbezoekers besmet werden met corona door een airconditioning/ventilatiesysteem, dat de lucht in het restaurant opnieuw de ruimte in blies.

Nu eindelijk erkent de RIVM ook, dat dit kan, al probeerde deze instantie het rapport, dat dit aantoont, eerst nog geheim te houden. Willen we de corona echt aanpakken, dan is het noodzakelijk om per direct alle scholen, kantoren, restaurants, musea en overige (semi) openbare ruimtes te sluiten. Tot het moment, dat daar een ventilatiesysteem is aangebracht, dat zorgt voor schone lucht, die van buiten het gebouw wordt gehaald. Met uiteraard een aerosolfilter.