Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Feest van legalisering

Noordwijkerhout – De horecagelegenheid Como & Co aan de Boekhorsterweg 18 kan veel van haar activiteiten binnenkort legaliseren.

De afgelopen jaren zijn bij de gemeente diverse klachten en verzoeken om handhaving binnengekomen over Como & Co. Het gaat dan vooral over geluidsoverlast door de feesten en evenementen die door de uitbaters worden georganiseerd. Handhavers hebben ontdekt, dat meerdere bouwwerken op dat terrein er niet volgens het bestemmingsplan staan. Maar het college van burgemeester en wethouders is coulant.

De uitbaters kunnen een verzoek indienen voor een ‘tijdelijke ontheffing strijdig gebruik’, zodat zij in hun panden een restaurant/daghoreca kunnen hebben. Het houden van onder meer verjaardagen, bedrijfsuitjes, bbq’s, kinderfeestjes, en bruiloften) staat de gemeente niet meer toe. Ook mogen de uitbaters het strand niet meer gebruiken voor hun activiteiten. Wel mag de buitenruimte van Como & Co gebruikt worden als trouwlocatie, met een maximumtijd van een uur voor en na de ceremonie. Ook het drijvend terras en de aanlegsteiger mogen van het college gelegaliseerd worden, net als de grootte van het hoofdgebouw, het overdekte terras en de buitenkeuken.