Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Frisse lucht baart zorgen

Noordwijk – De gemeenteraadsleden van LSN (Lijst Salman Noordwijk) zijn bezorgd over de gezondheid van de schooljeugd. Met name waar het gaat om de mogelijke verspreiding van coronavirusdeeltjes op scholen via ventilatiesystemen. Maar ook de algehele luchtkwaliteit in de klaslokalen is een zorgpunt.

De TU Delft doet onderzoek naar het antwoord op de vraag hoeveel frisse lucht nodig is om coronavirussen te verdunnen. LSN laat weten, dat scholen ‘op extra ventilatie vanwege COVID-19-virussen überhaupt niet zijn berekend.’

Het college van burgemeester en wethouders moet binnen een maand laten weten, hoe het gesteld is met de ventilatiesystemen op de scholen.