Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Japanse Duizendknoop woekert voort op nieuwbouwterrein

Noordwijkerhout – De voorbereidingen voor de bouw van tientallen woningen op het terrein van Landgoed in den Houte zijn in volle gang. Maar de aanwezigheid van de woekerende horrorplant Japanse Duizendknoop zorgt voor grote onrust bij gemeenteraadslid Wally Rodenburg (NZ Lokaal).

Rodenburg geeft aan, dat de Japanse Duizendknoop ,,met een enorme groeikracht grote schade kan veroorzaken aan verhardingen, rioleringen en funderingen’’. Om van deze plant af te komen, moet het complete stuk grond met alle wortels verwijderd en vervangen worden door schone grond. Dat is volgens Rodenburg op dit terrein niet gebeurd. ,,Wij hebben geconstateerd dat de planten van de Japanse Duizendknoop op Landgoed In den Houte gesnoeid zijn. Het lijkt erop alsof de ondergrondse plantenresten gewoon worden afgedekt met zand.’’

Het college van burgemeester en wethouders moet binnen enkele weken laten weten, of er afspraken zijn gemaakt met de grondeigenaar over het verwijderen van de Japanse Duizendknoop en hoe de grond vrijgemaakt kan worden van deze woekeraar.