Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Meer drempels en veiligere kruising

Noordwijkerhout – Gemeenteraadslid Sebastiaan Duivenvoorde (CDA) pleit voor het aanleggen van drempels op de Leidsevaart. Ook maakt hij zich zorgen over de onoverzichtelijke verkeerssituatie op de kruising Leidsevaart en ’s-Gravendamseweg (N443).

Volgens Duivenvoorde zien automobilisten de fietsers niet aankomen en blokkeren ze soms het fietspad. En ook fietsers hebben geen goed overzicht en dat kan leiden tot onveilige situaties. Het college moet laten weten, of er al contact is geweest met de Provincie Zuid-Holland en of er verbeteringen aangebracht kunnen worden.

Het eerste stuk van de Leidsevaart vanaf Piet Gijs richting Noorwijk is een 30 kilometer zone. Toch klagen mensen, dat automobilisten te snel rijden. Duivenvoorde wil daarom weten of de aanleg van drempels mogelijk is om het verkeer af te remmen.