Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Molens vuurwerkvrij

Noordwijk – Vuurwerk mag toch niet worden afgeschoten in de buurt van molens.

Dat maakt het college van burgemeester en wethouders bekend. De Algemeen Plaatselijke Verordening wordt hierop aangepast. Vorige maand nog wees ditzelfde college een verzoek van de Rijnlandse Molenstichting af, om permanente vuurwerkvrije zones in te stellen rondom molens. Hierbij werd verwezen naar de Hogewegse Molen en dat de kans dat deze door vuurwerk wordt getroffen, ‘klein’ zou zijn.

Maar raadslid Jan Janson (PvdA) vroeg om dit besluit te heroverwegen. Hij wees onder meer op de rietgedekte Hogeveense molen, die wel dicht bij huizen staat en dus kwetsbaar is voor vallende en nog nabrandende vuurpijlen. Het college is het hier mee eens. Voortaan mag er tijdens de jaarwisseling bij molens binnen een straal van honderd vierkante meter geen vuurwerk worden afgestoken.