Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Onderhoud watertoren voor eigen risico aspirant koper

Noordwijk – Het is nog lang niet zeker, dat de watertoren gebruikt kan worden als woning. Ook niet, nu het college van burgemeester en wethouders de beoogde koper toestaat om ‘niet vergunningplichtige’ reparaties en onderhoud uit te laten voeren aan de watertoren. Dat verzekert burgemeester Wendy Verkleij in een brief aan bezwaar makende omwonenden.

De verkoopprocedure van de watertoren loopt al 19 jaar en het college besloot onlangs om de aspirant-koper toe te staan, om reparaties aan de watertoren uit te voeren, omdat de staat van het onderhoud van die watertoren achteruit loopt. Verkleij probeert onrust weg te nemen, dat met deze toestemming voor het uitvoeren van reparaties de deur verder open gaat naar het bewonen van de watertoren. Ondanks het feit, dat de omwonenden bij de rechter gesteund werden in hun bezwaren.

Verkleij verzekert: ,,De koper beschikt nog niet over een onherroepelijke omgevingsvergunning voor de herbestemming van de watertoren. Met de juridische levering van de watertoren gaat de verantwoordelijkheid en de aansprakelijkheid voor de watertoren over op koper. Mocht de omgevingsvergunning niet (binnen vijf jaren) onherroepelijk worden, dan moet de watertoren door koper aan de gemeente worden terug geleverd. De watertoren komt dan weer in eigendom van de gemeente. Hiertoe wordt een ontbindende voorwaarde in de leveringsakte opgenomen.’’