Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Overlast speeltuintje valt mee

Noordwijkerhout – Gaat het college nog wat doen aan de overlast van hondenpoep, hangjongeren en loslopende honden op het parkje/speeltuintje tussen de Hortus, Vergilius en het Castellum?

Het college laat weten, dat boa’s controleren op het aanlijnen van honden en het door de eigenaren opruimen van de hondenpoep. ,,Maar ze kunnen natuurlijk nooit alles zien’’. Waar het gaat om overlast van hangjongeren, blijkt, dat er dit jaar bij de politie maar drie keer meldingen zijn gedaan. In 2019 waren er negen meldingen van jeugdoverlast; acht van die meldingen werden door één persoon gedaan. De politie is twee keer uitgerukt en constateerde, dat de jeugd tot 12 jaar aan het voetballen en praten waren. Dat de jeugd overlast zou geven, is ook niet geconstateerd door de jongerenwerkers. Ze komen wat vaker langs; ook ’s nachts om de boel in de gaten te houden.

De wens van het CDA om hekken te plaatsen langs de sloot gaat niet in vervulling. Burgemeester Wendy Verkleij: ,,De politie en het jongerenwerk geven aan dat het parkje veilig genoeg is voor spelende kinderen. Jonge kinderen moeten vanzelfsprekend niet alleen gelaten worden.’’