Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Steun voor Fanfarekorps Excelsior

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders geeft R.K. Fanfarekorps Excelsior een ‘zeer uitzonderlijke, aanvullende subsidie’.

Die subsidie is alleen bedoeld om de huurachterstanden uit 2019, de huurkosten voor januari tot en met december 2020 van De Muze en de dirigentkosten voor januari tot en met december 2020 te financieren. De vereniging moet vóór 1 oktober een bezuinigingsplan indienen, waaruit blijkt dat Excelsior de komende jaren een sluitende exploitatie kan realiseren.

Naast het vergroten van de eigen inkomsten, moet Excelsior de komende maanden ook minimaal twee extra bestuursleden vinden, waaronder een tweede penningmeester. Het college laat weten: ,,Bij een negatieve exploitatie in 2020, 2021 of verder van Fanfarekorps Excelsior wordt de jaarlijkse/structurele subsidie afgebouwd. In het eerste jaar met 50% en in het tweede jaar tot 0.’’