Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.500, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 augustus 2020

Zorgen over verkeersveiligheid ‘s Heerenloo

Noordwijk – Enkele bewoners van ’s Heerenloo maken zich grote zorgen om hun verkeersveiligheid. Dat laten hun voogden weten in een ingezonden brief naar de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

Ze zijn met name ongerust over een geplande verandering in de verkeersituatie aan de voorkant van de drie zorgwoningen (Albertus van Velsenstraat 4, 6 en 8) en de naastgelegen creatieve dagbestedingsruimte van “Paspartoe” (nr. 2). De bereikbaarheid van het Julianahofje, waar neiuwe woningen komen, moet worden verbeterd en de gemeenteraad moet hier op 29 september een besluit over nemen.

Maar de huidige omwonenden stellen, dat met de geplande wijziging van de verkeerssituatie de Albertus van Velsenstraat te maken krijgt met verkeer in twee richtingen, waarbij ,,ook nog eens twee onoverzichtelijke scherpe bochten ingepland zijn.’’ Liever zien de bezwaarmakers, dat er eenrichtingsverkeer wordt ingesteld vanuit de Bronkhorststraat, waardoor er een veiligere in- en uitstapplek komt voor de ’s Heerenloo bewoners.