Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2020

Huisvesting arbeidsmigranten aan zijden draadje

Woubrugge – De komst van 400 arbeidsmigranten aan de Kruisweg in Woubrugge hangt aan een zijden draadje. Dat blijkt uit een reactie van Michiel Groeneveld, woordvoerder van gedeputeerde Anne Koning van de Provincie Zuid-Holland. 

Hij reageert op de vraag, hoe de Provincie Zuid-Holland staat tegenover de plannen voor de komst van 400 bedden aan de Kruisweg. ,,Huisvesting van arbeidsmigranten in het buitengebied in deze omvang en op deze afstand van stedelijke voorzieningen vindt de provincie niet wenselijk.’’

De provincie wil niet meewerken aan de vergunningverlening: ,,De bij de plannen aangeleverde stukken en motivering zijn onvoldoende om op grond van het provinciaal planologisch kader de plannen positief te beoordelen.’’ Moet de aanvrager nog aan bepaalde vereisten voldoen, om wel toestemming te krijgen om deze huisvesting te realiseren?
Groeneveld: ,,Huisvesting van arbeidsmigranten moet zo veel als mogelijk binnen het bestaand stads- en dorpsgebied gerealiseerd worden of, indien dat niet mogelijk is, aansluitend daarop. Daarbij moet voldaan worden aan de ladder voor duurzame verstedelijking en rekening worden gehouden met de provinciale richtpunten voor ruimtelijke kwaliteit.’’

De initiatiefnemer voor de komst van 400 onderkomens, Nico Geerlings van Flexwonen.nu is meerdere malen gevraagd om een reactie te geven. Daar heeft hij vanaf gezien.