Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Legalisatie illegale onderkomens arbeidsmigranten

KAAG EN BRAASSEM – Op ongeveer honderd plekken in de gemeente Kaag en Braassem worden arbeidsmigranten illegaal gehuisvest. Het gemeentebestuur wil veel van die plekken legaliseren.

Burgemeester Marina van der Velde licht dit toe in een brief aan de gemeenteraadsleden. De afgelopen maanden heeft de gemeente ongeveer honderd adressen ontdekt, waar zich mogelijk arbeidsmigranten huisvesten. Die woningen en onderkomens staan in alle kernen, maar ook in het buitengebied, op bedrijventerreinen of op plaatsen waar officieel alleen geteeld mag worden.

Het gemeentebestuur kiest er niet voor, om de illegale bewoning keihard aan te pakken en te bevelen, dat de arbeidsmigranten uit die onderkomens moeten gaan. In plaats daarvan biedt de gemeente de pandjeseigenaren een gratis ‘legalisatietoets’ aan. Tijdens zo’n toets wordt bekeken of de kamers, schuren en huizen van goede woonkwaliteit zijn. De eerste reacties van de eigenaren zijn al binnengekomen en er wordt heel positief gereageerd. Van der Velde: ,,Wij verwachten, dat een groot deel van hen zal deelnemen aan de legalisatietoets.’’