Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 december 2020

Rubberen korrels verontreinigen voetbalomgeving

Woubrugge – De voetbalvereniging Woubrugge aan de Bateweg in Woubrugge moet meer maatregelen nemen, om te voorkomen dat de rubberen korreltjes van het kunstgrasveld de omgeving niet vervuilen. Dat bepaalt het college, nadat een handhavingsverzoek van de uit Leeuwarden afkomstige Stichting InStrepitus gedeeltelijk is toegekend.

De Omgevingsdienst West-Holland heeft bij controles geconstateerde, dat rond het veld geen kantenplanken zijn aangebracht en er te weinig uitloopmatten liggen. Op allerlei plekken op het terrein zijn stukjes rubbergranulaat gevonden. Dat spul kan gemakkelijk verwaaien en uiteindelijk in het drinkwater terechtkomen.

De buiten het kunstgrasveld liggende granulaatkorrels worden zoveel mogelijk verwijderd. Het voetbalbestuur heeft de gemeente Kaag en Braassem beloofd om te zorgen ovor de kantenplanken en de uitloopmatten. Daarnaast moet er gezorgd worden voor een onderhouds- en beheerplan. Mocht de bodem verontreinigd zijn met die rubberen korrels, dan moet die vervuiling ongedaan gemaakt worden.