Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Alleen woning bouwen voor eigen gebruik

Noordwijk – Wie in Noordwijk een huis bouwt, moet daar zelf in gaan wonen.

Dat besluit nam de gemeenteraad dinsdagavond op initiatief van CDA, NZLokaal en Fractie Lijst Salman. Deze zogeheten ‘zelfwoonplicht’ geldt voortaan niet alleen voor sociale koopwoningen, maar ook voor de (middel)dure en topprijswoningen. ,,We willen in Noordwijk bouwen voor bewoners en niet voor beleggers’’, zo lieten de politici weten.

Voortaan komt er bij alle nieuwe koopwoningen op grond van de gemeente in het koopcontract standaard een anti-speculatiebeding, waardoor snelle doorverkoop van woningen vanuit financieel oogpunt wordt tegengegaan. De enige uitzondering zullen de ouders zijn, die een woning kopen voor hun kinderen, maar daar zelf niet in gaan wonen.’’