Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2021

Extra bouw voor arbeidsmigranten verlicht woningmarkt niet

Noordwijk – De komst van 1500 woonplekken voor arbeidsmigranten zorgt niet voor een verlichting van de lokale woningmarkt.

Dat liet Dennis van der Voort namens de Taskforce Huisvesting Arbeidsmigranten woensdagavond weten tijdens een commissievergadering. Hij reageerde op een vraag van fractievoorzitter Rommie van Dokkum (PvdA), die deze vraag stelde.

Van der Voort: ,,Er is een veel groter tekort dan deze 1500 bedden. Die 1500 plekken worden snel opgevuld. We streven er naar om woningen leeg te halen, maar dat zijn vaak koopwoningen en geen sociale woningen.’’ Als de gemeente de realisatie van een gebouw met honderden tot 1500 woonplekken mogelijk maakt, kan zo’n gebouw binnen een half jaar gerealiseerd worden door een marktpartij, aldus Van der Voort.