Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

‘Goedkopere woningen op GOM-bouwlocaties’

Noordwijk – De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) moet niet alleen villa’s bouwen voor het behoud van 2.625 hectare bollengrond.

De gemeenteraad nam dinsdagavond een voorstel aan, dat de GOM ook moet zorgen voor betaalbaardere woningen. De GOM heeft jaren geleden de opdracht gekregen om de verrommeling van het bollenlandschap tegen te gaan, waarbij bijvoorbeeld oude kassen worden geruimd. Als tegenprestatie mogen er dan kavels van 600 m2 komen voor de bouw van vrijstaande luxe woningen.

De politici, onder aanvoering van CDA, NZLokaal, VVD en Lijst Salman Noordwijk, vinden dat ‘hierdoor veel kostbare ruimte in beslag genomen wordt, waardoor de lokale woonbehoefte en woningdifferentiatie en daarmee ook de mogelijkheden tot het bouwen van woningen in het sociale en betaalbare segment beperkt wordt.’ Het college krijgt de opdracht om toekomstige GOM-bouwlocaties te vullen met woningen ‘die voldoen aan de lokale woningbehoefte’.