Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2021

Hoop voor spoedzoekerswoningen

Noordwijk – Mogelijk komen er achter de Grashoek veertig tijdelijke woningen voor spoedzoekers; mensen die op stel en sprong een woning nodig hebben, bijvoorbeeld door een scheiding.

Dat liet wethouder Sjaak van den Berg woensdagavond tijdens een commissievergadering weten. Eerder was er sprake van het bouwen van tientallen tijdelijke woningen op Bronsgeest, maar dat blijkt niet haalbaar. Van den Berg: ,,De Antonius van Padua krijgt het financieel niet rond, tenzij de gemeente enkele miljoenen euro’s bijdraagt. Dat zijn we niet van plan.’’

DOEN!-fractievoorzitter Astrid Warmerdam opperde om de bouw van spoedzoekerswoningen samen met gemeenten in de regio op te pakken. Wethouder Theo Alkemade zegde hierop toe, dat hij dit in de regio zal bespreken.