Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Mogelijke oplossing voor spoedzoekers

Noordwijk – Het college van burgemeester en wethouders moet met een voorstel komen over de mogelijkheden voor het onderbrengen van spoedzoekers in bestaande woningen.

Dit voorstel van NZLokaal werd dinsdagavond tijdens de raadsvergadering door een meerderheid van de politici aangenomen. Spoedzoekers zijn mensen, die door onverwachte omstandigheden heel dringend op zoek zijn naar een nieuwe woning. Maar die (goedkopere) woningen zijn uiterst schaars.

Een oplossing kan zijn, om deze spoedzoekers te plaatsen in bestaande huurwoningen, die op de nominatie staan om te worden verkocht. In de tussentijd hebben de spoedzoekers meer ademruimte om te zoeken naar een permanente woonoplossing. Het college gaat de mogelijkheden hiervoor uitzoeken en komt binnen drie maanden met een voorstel.