Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Pleidooi voor ander systeem woonruimteverdeling

Noordwijk – Het huidige verdeelsysteem voor huurwoningen moet op de schop, zo stelde een raadsmeerderheid dinsdagavond, naar aanleiding van een voorstel van CDA-raadslid De Mooij.

Het huidige verdeelsysteem voor sociale huurwoningen hangt voor het grootste gedeelte af van de inschrijfduur. Dat is nadelig voor mensen, die op korte termijn een huis willen hebben, bijvoorbeeld mensen met kinderen, die in een scheidingssituatie zitten.

De raad pleit voor een nieuw systeem, waarbij dit soort ‘urgente gevallen’, maar ook starters op de woningmarkt, eerder in aanmerking komen voor een nieuwe woning. Mensen die actief zoeken kunnen in dat nieuwe systeem dan meer punten verzamelen, maar ook kunnen er punten afgetrokken worden, als mensen een uitnodiging tot bezichtiging van een huis afwijzen. Wethouder Theo Alkemade gaat dit voorstel met andere bestuurders in de regio Holland Rijnland bespreken.