Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 januari 2021

Slooppremie voor oude kachels

Noordwijk – De gemeenteraad nam dinsdagavond een voorstel aan, dat de eerste stap is om houtstook te verminderen.

De politieke partijen PvdA, NZLokaal en DOEN! gaven aan, dat houtstook volgens de RIVM (Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) net zo schadelijk is als fijnstof van andere bronnen. En dat de rook van houtkachels de komende jaren voor een steeds groter percentage van alle uitstoot zal zorgen.

Houtkachels zorgen voor gezelligheid en warmte, maar beter is het als die kachels filters hebben, die uitstoot en geuroverlast aanzienlijk verminderen. Een raadsmeerderheid wil dat het college zorgt voor een slooppremie voor oude kachels en een subsidie voor de aanschaf van filters en/of katalysatoren.