Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 januari 2021

Stoplichten taboe bij spoorrails

Noordwijkerhout – Er komen geen stoplichten bij de spoorwegovergang op de N443.

De Provincie Zuid-Holland heeft aangegeven, dat de combinatie van die verkeerslichten met de spoorwegovergang ‘verkeerskundig niet mogelijk is’, zo laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van het CDA.

Wel onderzoekt de Provincie mogelijkheden om met kleine verkeersmaatregelen de veiligheid voor (brom)fietsers te verhogen. Daarnaast is er overleg tussen de Provincie en de gemeenten Noordwijk en Teylingen om te kijken of de N443, tussen de Gieterij in Noordwijkerhout en het Soldaatje in Voorhout in de bebouwde kom kan laten vallen.

Als dat gebeurt kan deze weg een maximale snelheid van 50 kilometer per uur krijgen. Het is nog niet duidelijk of Arriva hiermee akkoord is, omdat deze verlaging gevolgen zal hebben voor de dienstregeling van het Openbaar Vervoer.