Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Angst voor uitbreiding Museum Noordwijk

Noordwijk - Volgens de actiegroep ‘Tegengeluid aan zee’ komt er een groot pand voor Museum Noordwijk aan het Jan Kroonsplein.

Dat laat een vertegenwoordiger van ‘Tegengeluid aan zee’ weten in een brief aan de raad. ,,Naar nu blijkt uit opgevraagde stukken zijn er enorme uitbreidingsplannen (onder andere hoogbouw) van het museum. Dit is tot nu toe nooit ter sprake gekomen op bewoners en/of informatieavonden.’’

De actiegroep is er niet blij mee. ,,Ineens staat er een groot vierkant blok voor de nieuwbouw van het museum op de tekeningen van het Jan Kroonsplein aan de kant van de Parallelboulevard. Het laat zich raden dat na de hoogbouwplannen van het Jan Kroonsplein en het museum ook de plannen voor Burgland weer uit de kast gehaald worden. Zo blijft de onzekerheid voor bewoners maar doorgaan in het centrum van Noordwijk aan Zee.’’ In 2017 bleek het plan Burgland aan de Nicolaas Barnhoornweg niet door te gaan, nadat omwonenden jarenlang tegen dit plan voor een appartementengebouw achter museum Noordwijk had gestreden.