Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.400, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Appartementen voor mensen met dementie

Roelofarendsveen – Aan de Schoolbaan 1 in Roelofarendsveen gaat Dagelijks Leven een 24 uurs-verpleeghuis voor ouderen met dementie bouwen. De in totaal 21 woonzorgeenheden kunnen al een half jaar na goedkeuring door de gemeenteraad klaar zijn. Het college van burgemeester en wethouders juicht de komst van deze zorgvoorziening toe.

Eerder zorgde ‘Dagelijks Leven’ al voor de gemeentelijke goedkeuring voor de komst van dit soort appartementen aan de Tuinderij in Leimuiden. In datzelfde dorp verschijnt van de organisatie ‘de Herbergier’ een vergelijkbare instelling aan de Stapenséastraat. Ook kwam vorig jaar toestemming voor twintig woonzorgeenheden voor mensen, die lijden aan dementie aan de Europaweg 100 in Roelofarendsveen.

In 2016 was de locatie aan de Schoolbaan aangewezen als kansrijke locatie voor extra sociale woningbouw. Maar dat ging na felle protesten van omwonenden op het allerlaatste moment niet door. Nu komt er dus een zorggebouw voor mensen, die lijden aan dementie. Nadat de gemeenteraad met dit voorstel instemt, kan dat gebouw er al binnen een half jaar staan, zo liet Jan van der Meer van Dagelijks Leven eerder al weten.

Volgens wethouder Floris Schoonderwoerd is er grote behoefte aan dit soort voorzieningen. Hij juichte de komst van zo'n woonvorm vorig jaar al toe: ,,Het is fantastisch; het zou een heel mooi resultaat zijn.''