Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Besluitvorming over windmolens en zonnepanelenvelden

Noordwijk – Het ‘point of no return’ voor de besluitvorming over het plaatsen van windmolens en zonnepanelen in de Duin- en Bollenstreek komt steeds dichterbij.

We moeten met ons allen van het gas af en overstappen op duurzame energie. Met het besluitvormingsproces ‘Regionale Energie Strategie’ (RES) moeten alle gemeenten in Holland Rijnland (en de rest van Nederland) aangeven, waar zij vinden dat windmolens en zonnepanelenvelden geplaatst moeten worden.

Dinsdagavond kregen de gemeenteraadssleden te horen, dat er voor hen op woensdag 17 februari een webinar georganiseerd wordt, waarbij ze meer informatie krijgen over de plannen. Wethouder Theo Alkemade riep de raadsleden op om zoveel mogelijk vanuit de Bollenstreek met één mond te spreken in het besluitvormingsproces met de andere gemeenten in Holland Rijnland.