Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Drempels komen er niet

Hillegom – De omwonenden langs de Nieuweweg kunnen opgelucht ademhalen; er komen geen 14 drempels voor hun huizen te liggen.

De Nieuweweg moet worden opgeknapt en in eerste instantie bedacht de gemeente, dat het Duurzaam Veilig maken van die weg gepaard moest gaan met 14 snelheidsdrempels. Dit leidde tot grote ongerustheid bij de omwonenden en vragen van de gemeenteraadsleden. Na overleg met de betrokkenen heeft het college van burgemeester en wethouders nu besloten om die snelheidsdrempels er niet te laten komen.

Wethouder Anne de Jong lichtte donderdagavond toe: ,,In het najaar hebben verkeersmetingen plaatsgevonden. Ongeveer 80% van het daar passerende verkeer houdt zich aan de snelheid van onder de 60 km. En dat wordt gerealiseerd zonder dat de verkeersdrempels er liggen. Moet je dan voor 20% idioten, die menen dat ze daar met meer dan 60 km per uur over die weg rijden, 14 drempels voor neerleggen?’’ De reconstructiewerkzaamheden gaan 780.000 euro kosten en de uitvoering vindt later dit jaar plaats.