Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 februari 2021

Eigen ondernemers eerst

Noordwijk – De gemeenteraad ondersteunt een voorkeursbeleid om bedrijven uit de eigen gemeente voorrang te geven bij gemeentelijke opdrachten.

Dat bleek dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering. Een voorstel van NZLokaal, CDA en VVD om bij iedere meervoudige aanbesteding ‘minimaal twee dan wel drie lokale ondernemers uit te nodigen om in te schrijven op leveringen, diensten en werken aan de gemeente’, werd unaniem gesteund door alle partijen.

Wethouder Roberto ter Hark gaf aan, dat hij dit met plezier uit zal voeren. ,,Waar mogelijk willen we aan lokale ondernemers gunnen. Dit is een signaal naar de ondernemers toe, dat wij hen een warm hart toedragen.’’