Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 februari 2021

Extra BOA dankzij minder uitlaatgebieden

Noordwijk – Alle hondenbezitters in de hele gemeente zijn verantwoordelijk om de poep van hun beestje op te ruimen. Het college van burgemeester en wethouders vindt, dat de gemeente niet zou moeten zorgen voor die hondenuitwerpselen.

Dat laat het college weten naar aanleiding van vragen door PUUR. De uitlaatgebieden in Noordwijk-Binnen zijn inmiddels verdwenen. Dat zorgt voor minder kosten, omdat er niet meer wekelijks gereinigd hoeft te worden door de gemeente. Het bespaarde geld wordt gebruikt voor het betrappen van hondenpoepovertreders.

Noordwijk huurt een extra parttime BOA (Bestuurlijke Opsporings Ambtenaar) in om er op toe te zien, dat de regels worden nageleefd.